Не відходи, а суперфуд: 5 неочікуваних переваг лимонної шкірки
Міністерство сільського господарства США інформує, що шкірка лимона багата на ключові антиоксиданти, включаючи вітамін С, D-лімонен та флавоноїд гесперидин, які можуть зміцнити імунну систему та допомогти знизити ризик розвитку певних захворювань.
Шкірка цитрусових містить більше антиоксидантів, ніж сік або м'якоть фрукта. В лимона антиоксидантна активність потужніша, ніж у шкірки мандарина або грейпфрута. Мають поживні речовини, включаючи клітковину
Цедра лимона має низьку калорійність (3 калорії на 1 ст.л) та містить 1 г пектину - типу клітковини. Тому вживання багатої на клітковину цедри корисніше, ніж лише її м’якоті чи соку.
Шкірка цього фрукта також містить 8 мг кальцію, а також 9% добової норми вітаміну С. Корисна для здоров'я зубів
Дослідження, опубліковане в Journal of Food Science and Technology, показало, що лимонна шкірка може підтримувати здоров'я порожнини рота, пригнічуючи ріст бактерій у роті, що може призвести до карієсу та інфекцій ясен.
Екстракт лимонної цедри бореться з бактеріями Streptococcus mutans, що викликають карієс. Знижують ризик серцевих захворювань
Деякі поживні речовини та антиоксиданти, що містяться в лимонній шкірці, можуть допомогти знизити високий тиск, рівень холестерину та ожиріння, що може зменшити ризик серцевих захворювань. Антиоксиданти та клітковина, що містяться в лимонній шкірці, сприяю зниженню ризику серцевих захворювань. Мають протигрибкові та антимікробні властивості
Лимонна шкірка може допомогти запобігти росту шкідливих бактерій та грибків.
Антибіотики та протигрибкові речовини, що містяться в шкірі, можуть боротися з мікроорганізмами на шкірі та тілі та зменшувати їх ріст, особливо тих, що стійкі до ліків. Як їсти шкірку лимонів
Щоб почати включати лимонні шкірки у свій раціон, врахуйте такі поради:
- ретельно помийте фрукти - важливо видалити залишки пестицидів та запобігти перехресному забрудненню бактеріями
- зніміть цедру лимона - використовуйте її як приправу для напоїв або десертів
- додайте у страви - для варіння рису, кіноа або супу, щоб надати солодкого цитрусового смаку
- зберігайте лимонну цедру в холодильнику - це можна робити до кількох днів
- 5 найкращих начинок для піци, які варто спробувати
- Названо найкорисніший вид зефіру
- Чотири помилки під час використання оливкової олії