Рецепт ідеальних пампухів на Різдво: м’які, пухкі та ароматні
23.12.2025 16:05
Різдвяні пампухи - одна з найулюбленіших українських святкових страв. Без них важко уявити Святвечір і різдвяні дні, адже саме вони символізують достаток, тепло й родинний затишок.
РБК-Україна ділиться ідеальним рецептом цієї святкової випічки.
Інгредієнти:
- 500 мл теплого молока
- 25 г свіжих дріжджів (або 7 г сухих)
- 120 г цукру
- 2 яйця
- 80 г вершкового масла
- дрібка солі
- 900-1000 г пшеничного борошна
- олія для смаження
- начинка за смаком (повидло, мак, заварний крем)
- цукрова пудра для посипання
- Не забивайте тісто борошном, саме м’яке тісто дає повітряну структуру
- Олія має бути добре прогріта, але не кипіти
- Начинка не повинна бути надто рідкою
- Рецепт ідеального пісного борщу на Святвечір
- Що пити на Різдво? Краще вино до куті, м'яса і "шуби"
- Рецепт традиційної куті на Різдво