Рецепт ідеального пісного борщу на Святвечір: як приготувати головну страву різдвяного столу
22.12.2025 17:20
Пісний борщ - головна страва Святвечора, яка символізує родинний затишок і дотримання давніх українських традицій. Його готують без м’яса, але правильно підібрані інгредієнти роблять смак насиченим, глибоким і по-справжньому святковим.
РБК-Україна пропонує вам рецепт ідеального пісного борщу, який ще готували наші предки.
Інгредієнти:
- 1 склянка квасолі
- 2–3 буряки
- 1 морква
- 1 цибулина
- 3-4 картоплини
- 200 г білокачанної капусти
- 2–3 ст. л. томатної пасти або бурякового узвару
- жменя сушених грибів або чорносливу (за бажанням)
- 2–3 зубчики часнику
- лавровий лист, чорний перець горошком
- сіль - за смаком
- рослинна олія
- зелень для подачі
- Що пити на Різдво? Краще вино до куті, м'яса і "шуби"
- Рецепт традиційної куті на Різдво
- Ароматна грибна підлива з простих інгредієнтів