Названо найкращу форму для випікання чізкейку

16.12.2025 16:06
Зображення новини: Названо найкращу форму для випікання чізкейку
Для приготування чізкейку використовують розʼємну форму, оскільки десерт має ніжну структуру й крихкий корж. Розʼємні борти дозволяють легко дістати десерт та зберегти естетичний вигляд. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Southern living. Що таке роз'ємна форма 

Рознімна форма - це висока кругла форма для випікання з двома основними частинами. Вона складається з дна, кільця з високими бортиками та затискача. Цей затискач відіграє важливу роль у кріпленні дна до форми. Його можна відкрити, щоб відокремити дно, що дозволить легко вийняти чизкейк або інший десерт.

Деякі мають вафельне дно, що полегшує швидке вийняття чізкейку, а інші мають антипригарне покриття. Чому для чізкейку потрібно використовувати роз'ємну форму 

Коли ви готуєте чізкейк, спочатку кладуть основу з печива на дно форми. Потім зверху виливають начинку для чізкейку, що складається з яєць, цукру та вершкового сиру.  Чізкейки зазвичай досить високі, а боки форми пропонують достатньо місця, щоб вмістити як висоту основи, так і начинку.

Через крихку та кремову структуру чизкейка, вийняти його зі звичайної форми для випікання може бути досить складно. Перевертання (як у звичайній формі) порушує гладку верхівку, а це критично для класичного вигляду чізкейку. Такий десерт часто печуть у водяній бані для рівномірного прогріву. Роз’ємна форма дає змогу легко дістати десерт після охолодження, не перевертаючи його. Під час охолодження чізкейк трохи стискається. Знімний борт запобігає надривам і тріщинам по краях.

Роз'ємна форма (фото: walmartimages.com) Інші варіанти форм для чізкейків Суцільна металева форма Підійде, якщо дно добре вистелити пергаментом і залишити запас паперу для виймання. Головний плюс - не протікає начинка, але складніше буде дістати чизкейк. Керамічна форма Підійде для "домашньої" подачі прямо у формі. Прогрівається повільно, тому випікання рівномірніше, але може потребувати більше часу. Силіконова форма Бортики м’які, тому чизкейк може деформуватися. Краще ставити силіконову форму на деко. Чого не варто використовувати:

  • тонкі одноразові алюмінієві форми 
  • пластикові контейнери (навіть термостійкі)
  • скло без маркування "для духовки"
Вас може зацікавити:
  • Шеф-кухар назвав базові речі, які мають бути на кухні
  • Простий спосіб, щоб їжа не прилипала до алюмінієвої фольги під час випікання
  • Три предмети, які ніколи не слід зберігати на кухонній стільниці