Ось що не можна робити, коли мають прийти гості: зіпсуєте весь вечір
Уникайте залишати весь список справ на день проведення заходу, оскільки щось обов’язково буде забуто або зроблено неправильно. Обидва процеси довгі й вимагають уваги. Коли намагаєтесь встигнути все одночасно, легко вибитись із графіка або зустріти гостей непідготовленими. Прибирання забирає багато сил, тому готувати їжу вже буде важко. До моменту приходу гостей можна бути виснаженим, що псує атмосферу й настрій. Через поспіх легше помилитись: недосмажити, пересолити, щось забути або прибрати не так ретельно, як хотілося б. Пізно планувати меню
Заздалегідь складіть меню, щоб мати час для належної підготовки страв. Це також дасть час скласти список необхідних продуктів і подумати, які страви потрібно приготувати. Ви також можете заздалегідь визначити завдання, наприклад, попросити когось принести лід, щоб ніхто не був завалений проханням в останню хвилину дорогою на вечірку. Перш ніж вирушати до магазину, перевірте, що вже є в холодильнику та коморі. Також можна не знайти потрібних продуктів або витратити більше часу, ніж планувалося. Коли все вирішується останньої миті, господареві складніше спокійно підготувати дім і зустріти гостей. Сервіруйте стіл за день
Сервірування столу напередодні ввечері гарантує, що вам не доведеться поспішати саме тоді, коли ваші гості ось-ось переступлять поріг. Ідеально зробити це заздалегідь, щоб було достатньо часу на приготування їжі та прибирання. Очищення духовки
Уникайте ретельного чищення будь-яких великих приладів, особливо духовки, у день приготування страв. Більшість засобів для чищення виділяють різкий хімічний аромат, який може триматися годинами. Навіть режим самоочищення залишає характерний запах. Якщо після очищення залишаються невидимі рештки мийного засобу або жиру, вони можуть диміти під час першого прогрівання. Розморожувати продукти та страви
Спроба швидко розморозити страву або інгредієнт в останню хвилину може призвести до того, що вона буде сирою. Обов’язково дістаньте з морозильної камери все, що ви плануєте приготувати або розігріти, напередодні. Частково замерзлий продукт довше готується й може пригоріти зовні, залишившись сирим усередині. Це особливо критично для м’яса та птиці. Вас може зацікавити:
- Шеф-кухар назвав базові речі, які мають бути на кухні
- 5 звичок під час запікання, які призводять до пошкодження духовки
- Простий спосіб, щоб їжа не прилипала до алюмінієвої фольги під час випікання