Медово-маковий пляцок на Різдво: рецепт святкового десерту
14.12.2025 07:45
На Різдво можна приготувати традиційний медово-маковий пляцок. Поєднання ароматного меду, маку та ніжного тіста робить його улюбленою стравою святкового столу.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал відомої кулінарки та фудблогерки Лілії Цвіт.
Рецепт медово-макового пляцка
Для макового коржа потрібно:
- мак мелений - 125 г
- яйця - 4 шт.
- цукор - 150 г
- манна крупа - 60 г
- яблука натерті - 200 г
- вершкове масло - 60 г
- розпушувач - 10 г
- мед - 65 г
- яйця - 4 шт.
- цукор - 150 г
- сода - 1 ч.л
- борошно - 175 г
- сметана 20% - 900 г
- цукор - 140 г
- загущувач до вершків - 8 г
Приготування макового коржа (фото: кадр з відео)
Для медових коржів до яєць додайте цукор, мед та соду. Збийте міксером до однорідної пишної маси. Всипте борошно та замішайте тісто. Перекладіть у форму та випікайте при 175 градусах 20 хв.
Приготування медового коржа (фото: кадр з відео)
Кожен корж розріжте навпіл. Для крему до сметани додайте цукор, загущувач і збивайте до утворення пишної маси.
На низ покладіть медовий корж і змажте його кремом, далі макові коржі і знову медовий.
Рецепт медово-макового коржа (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Горішки зі згущенкою без спеціальних форм
- Мандаринове тірамісу всього за 10 хв
- Смачний торт з вишнями без випічки, який готується з кількох інгредієнтів