Не виливайте розсіл з огірків: ось що з нього можна приготувати

28.11.2025 17:03
Зображення новини: Не виливайте розсіл з огірків: ось що з нього можна приготувати
Розсіл з огірків не варто виливати, адже він може стати універсальним інгредієнтом на кухні. Його можна використовувати як основу для приготування заправок для салатів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку українського шеф-кухаря Олександра Огородніка. Універсальна французька заправка до салатів  Інгредієнти
  • оцтовий розсіл з огірків - 50 г 
  • гірчиця - 30 г 
  • мед - 30 г  
  • олія - 150 г (50/50 соняшникової рафінованої з оливковою холодного віджиму)
  • сіль та перець - до свого смаку
Спосіб приготування В миску влийте розсіл, гірчицю, мед, спеції та олію. Все ретельно перемішайте і заправка готова. Вона ідеально підходить до будь-яких салатів, овочів та гарнірів. Можна заправляти навіть салат вінегрет. Розсіл з огірків можна використовувати різними способами замість того, щоб його виливати. Ось ще кілька варіантів:
  • для маринування і засолювання - використовується як основа для маринадів для овочів (морква, капуста, цибуля) 
  • у приготуванні страв - додають у супи для кислинки
  • можна додати у тісто для піци чи хліба, щоб надати кислуватий смак
  • для кулінарної обробки м’яса і риби - можна маринувати м’ясо або птицю, роблячи їх соковитішими
  • розсіл інколи п’ють для відновлення електролітів після фізичного навантаження
        Переглянути цей допис в Instagram                      

Допис, поширений Олександр Огороднік (@o_gorodnik)

Вас може зацікавити:
  • 4 способи, які допоможуть приготувати смачне та корисне картопляне пюре
  • Найкращий спосіб приготування броколі, щоб отримати всю користь
  • Цей поширений інгредієнт може викликати запалення в організмі