Не виливайте розсіл з огірків: ось що з нього можна приготувати
28.11.2025 17:03
Розсіл з огірків не варто виливати, адже він може стати універсальним інгредієнтом на кухні. Його можна використовувати як основу для приготування заправок для салатів.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку українського шеф-кухаря Олександра Огородніка.
Універсальна французька заправка до салатів
Інгредієнти
- оцтовий розсіл з огірків - 50 г
- гірчиця - 30 г
- мед - 30 г
- олія - 150 г (50/50 соняшникової рафінованої з оливковою холодного віджиму)
- сіль та перець - до свого смаку
- для маринування і засолювання - використовується як основа для маринадів для овочів (морква, капуста, цибуля)
- у приготуванні страв - додають у супи для кислинки
- можна додати у тісто для піци чи хліба, щоб надати кислуватий смак
- для кулінарної обробки м’яса і риби - можна маринувати м’ясо або птицю, роблячи їх соковитішими
- розсіл інколи п’ють для відновлення електролітів після фізичного навантаження
Переглянути цей допис в InstagramВас може зацікавити:
- 4 способи, які допоможуть приготувати смачне та корисне картопляне пюре
- Найкращий спосіб приготування броколі, щоб отримати всю користь
- Цей поширений інгредієнт може викликати запалення в організмі