Шеф-кухар розкрив секрет приготування ідеальної лазаньї: все дуже просто
24.11.2025 13:38
Лазанья - одне з найпопулярніших італійських страв у світі, але приготувати її дійсно ідеально вдається не всім. Деякі секрети допоможуть, щоб страва виходила соковитою, ароматною та справді апетитною.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Eating well.
Рівномірно розприділяйте начинку
Шеф-кухар Ашіш Альфред розповів, що приготування смачної лазаньї полягає в тому, щоб дбайливо ставитися до кожного шару та збалансувати соус, сир і локшину. Зокрема, кожний шар повинен бути соковитим, а не сухим. Під час приготування лазаньї важливо рівномірно розподілити кожен інгредієнт. Якщо сир, соуси чи м’ясо збираються в одному місці, частина може залишитися сирою або, навпаки, пересушитися. Щоб досягти ідеального результату:
- кожен шар соусу та начинки варто робити тонким, але достатнім
- використовувати ложку або шпатель, щоб рівномірно розподілити
- м’ясо і овочі краще попередньо обсмажити й охолодити, тоді вони лягають більш рівномірно
- розтопіть 50 г вершкового масла, додайте 50 г борошна і смажте 1-2 хв
- потроху вливайте 500 мл молока, постійно помішуючи, щоб не було грудок
- додайте дрібку мускатного горіха, сіль і перець. Соус має бути гладкий і кремовий
- на сковороді обсмажте цибулю та моркву, додайте 2 зубчики часнику
- додайте 500-600 г фаршу (яловичина або суміш свинини та яловичини) і обсмажте до рум’яності
- влийте 400 г подрібнених томатів або томатного соусу, 1 ч. л томатної пасти, сіль, перець, орегано, базилік
- тушкуйте 20-30 хв до загущення
Лазанья (фото: Freepik)
Вас може зацікавити:
- Як швидко відварити капусту на голубці
- Як зробити карамелізовану цибулю без сковороди
- Найсмачніша начинка для випічки, яка готується кілька хвилин