Ароматне лимонне печиво, яке тане у роті: приготуйте вже сьогодні

20.11.2025 07:45
Зображення новини: Ароматне лимонне печиво, яке тане у роті: приготуйте вже сьогодні
Ніжне лимонне печиво з ароматною начинкою стане ідеальним доповненням до чаю або кави. Простий рецепт дозволяє приготувати десерт, який тане в роті, залишаючи свіжий цитрусовий післясмак. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогерки Катерини Процишиної. Ніжне лимонне печиво з начинкою: легкий рецепт Інгредієнти:
  • борошно - 360 г 
  • сода - 5 г 
  • сіль - дрібка
  • цукор - 160 г  
  • цедра одного лимона 
  • вершкове масло - 200 г 
  • яйце - 1 шт.
  • сік лимона - 35 г 
Для начинки необхідно:
  • кисломолочний сир - 160 г 
  • цукор - 30 г  
  • цедра одного лимона
Спосіб приготування: Всі інгредієнти з'єднайте разом і перемішайте. Сформуйте кульки по 25 г і покладіть в морозилку на 15-20 хв. Вершкове масло кімнатної температури збийте із цукром та сіллю. Далі додайте яйця та збийте до пишності. В кінці влийте сік лимона і додайте борошно із содою. Лопаткою замішайте тісто. Розділіть тісто на кульки та розминайте в долонях, роблячи заглиблення, поміщаємо туди начинку. Сформуйте кружечки і обваляйте в цукрі з цедрою. Поставте на хвилин 15 постояти в морозилці. Далі випікайте при 180 градусах 15-20 хв. За бажанням в кінці посипте цукровою пудрою.

Рецепт ніжного лимонного печива (фото: кадр з відео) 

        Переглянути цей допис в Instagram                      

Допис, поширений КатеринаФУДБЛОГЕР‍ UGC (@katia_cooking_)

Вас може зацікавити:
  • Ніжний десерт з кавою, який готується всього 15 хв
  • Універсальний соус, який чудово підходить до салатів та мʼяса
  • Найкращий рецепт намазки з сала до борщу, яка готується всього 10 хв