Борщ, часник, сало. Дієтолог оцінив класичний український обід

Лікар пояснив, що саме робить борщ таким цінним для здоров'я.
"У борщі багато овочів, він містить м'ясо, приготовлене дієтичним способом. До готового борщу додають сметану, їдять його з часником. Це все - корисні продукти", - сказав фахівець.
Він також наголосив на культурному значенні страви, яке тісно переплітається з нутриціологією.
"Борщ - це дійсно культурний спадок українців і водночас це ще й компонент здорового харчування", - додав він. Сало з хлібом - суперфуд?
Дієтолог також оцінив класичні додатки до борщу, які часто викликають сумніви у прихильників дієт: пампушки з часником або бутерброд із салом та часником.
Фахівець відповів і на запитання, чи не буде таке поєднання занадто "важким".
"Це цілком здоровий варіант, тільки я б рекомендував обирати житній хліб. А трохи сала точно не зашкодить", - сказав Швець.
Лікар пояснив це необхідністю споживання жирів, до яких належить і сало.
"Жири цієї групи людина теж повинна споживати. У середньому споживання жирів має становити 20-25 грамів на день", - прокоментував він.
Таким чином, у помірних кількостях класичний український обід (борщ, житній хліб, невеликий шматочок сала та часник) є збалансованим і корисним прийомом їжі. Раніше ми розповідали про небезпечні харчові звички українців - ви їсте це щодня. Також писали, як отримати максимум користі від овочів та фруктів, з коментарями дієтолога. Крім того, розповідали, чим насправді небезпечні соління - приховані загрози, про які варто знати кожному.