Цей м'ясний пиріг буде їсти уся сім'я: приготуєте не один раз

04.10.2025 07:45
Зображення новини: Цей м'ясний пиріг буде їсти уся сім'я: приготуєте не один раз
М’ясний пиріг - це універсальна страва, яка поєднує ситність та простоту приготування. Знайдете простий рецепт, щоб ви легко могли приготувати його вдома. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал українського кухаря Івана Янюка. Рецепт смачного м'ясного пирога Для тіста знадобляться такі інгредієнти:
  • борошно - 600 г
  • масло - 200 г
  • сметана - 400 г
  • жовток - 2 шт.
  • розпушувач - 1 ч. л
  • щіпка солі
Для начинки потрібно:
  • цибуля - 1 шт.
  • фарш - 700 г
  • петрушка - 30 г
  • часник - 20 г
  • подрібнені томати - 150 г
  • сіль, перець - до смаку
  • приправа для мʼяса
  • картопля - 300 г
Спосіб приготування В миску до борошна додайте масло і перетріть масу. В іншу миску вкиньте сметану, два курячі жовтки, розпушувач та сіль. Масу перемішайте вінчиком і всипте перетерте борошно з маслом.  Замішайте тісто руками та залиште на 30 хв підійматись. Далі наріжте цибулю, часник та петрушку дрібно. На розігріту сковорідку вкиньте фарш і обсмажте. Після цього до нього додайте цибулю, подріблені томати, петрушку та часник. Обсмажте декілька хвилин і додайте спеції.

Приготування м'ясного пирога (фото: кадр з відео) Зніміть з вогню начинку і додайте натерту сиру картоплю.  Форму для запікання змастіть маслом та присипте борошном. Тісто розділіть на дві частини. Розкачайте, щоб воно було круглої форми. У форму вкиньте начинку і поверх накрийте іншим шматком тіста.

Приготування м'ясного пирога (фото: кадр з відео) Верх пирога змажте перемішаним жовтком з молоком.  Випікайте при 180 градусах 40 хв.

М'ясний пиріг (фото: кадр з відео)   Вас може зацікавити:

  • Рецепт булочок дітям у школу, які виходять смачніші за піцу
  • Деруни з ніжним соусом, які здивують кожного
  • Справжній закарпатський бограч з 4 видами м'яса, який кожен може приготувати вдома