Дуже смачні та ніжні рогалики на кефірі: виходять у всіх
07.09.2025 16:56

Ці рогалики виходять м'якими, повітряними і просто тануть у роті. А їхня головна перевага - це еластичне тісто на кефірі, яке легко готується і чудово підходить для будь-якої начинки.
Рецептом приготування смаколиків ділиться РБК-Україна з посиланням на допис Рецепти від Далі у Facebook.
Інгредієнти
Для приготування вам знадобиться:
- 250 мл кефіру (злегка підігрітого)
- 3 ст. л. цукру
- 5 ст. л. олії
- 2 яйця + 1 жовток (для змащування)
- Дрібка солі
- ½ ст. л. сухих дріжджів
- 600-650 г борошна
- Будь-яка начинка (варення, шоколад, мак, горіхи)
Так мають виглядати рогалики (фото: Рецепти від Далі/ Facebook)
Викладіть рогалики на деко, застелене пергаментом. Накрийте їх рушником і залиште ще на 20-30 хвилин. Вони повинні гарно піднятися і стати пухкими. Змішайте жовток з 1 ч.л. молока і змастіть цією сумішшю рогалики. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці 20-25 хвилин, до золотистої скоринки.
Вас може зацікавити
- Рецепт дієтичного десерту без цукру
- Згущенка з груші на зиму всього з 3 інгредієнтів
- Смачна лохина в шоколаді за 5 хвилин, яка сподобається усім