Кукурудза цілий рік: секрети правильної заморозки

06.09.2025 11:23
Зображення новини: Кукурудза цілий рік: секрети правильної заморозки
Солодка кукурудза - смак літа, який легко зберегти навіть у морозні місяці. Заморожування качанів допоможе насолоджуватися свіжим смаком і користю овочу цілий рік. РБК-Україна повідомляє про найкращі способи, які допоможуть зберегти овоч такими ж смачним і ароматним. Варіння перед заморожуванням За даними Southern living, бланшування допомагає зберегти колір, смак, текстуру і поживні речовини. Спочатку почистіть кукурудзу і видаліть волокна. Закип’ятіть воду і опускайте качани у киплячу воду: приблизно 4-6 хв (залежить від розміру)   Після бланшування відразу перекладіть у лід на 5-10 хв, щоб зупинити приготування. Обсушіть качани паперовим рушником. Для заморожування помістіть обсушені качани у герметичні пакетики або контейнери для заморозки. Вичавіть максимум повітря. Позначте дату і зберігайте до 8-12 місяців. Заморожені качани можна варити прямо з морозилки - 3-5 хв, поки зернята стануть яскравими та м’якими. Швидкий спосіб заморожування Це найшвидший спосіб, але якість і текстура можуть постраждати. Смак буде менш яскравий, зерна можуть стати більш вологими або "м’якими" з часом. Дотримуйте таких порад:
  • очистіть качани, обсушіть і покладіть у пакети 
  • заморожуйте, видаливши все повітря з пакета
  • використовуйте у межах 3-6 місяців (до 6–8 міс, якщо не бланшували)
Як свідчать дані Homesand gardens, якщо плануєте використовувати кукурудзу для супів, рагу чи запіканок - можна одразу зрізати зерна з качана й заморожувати їх у контейнерах або порційних пакетах. Це ще зручніше у щоденному приготуванні.   Вас може зацікавити:
  • Рецепт соковитої кукурудзи на зиму
  • Лікарі з'ясували, кому суворо заборонено їсти кукурудзу
  • Як правильно чистити свіжу кукурудзу і чого не слід робити