Дешеві цукерки легко зробити вдома: тепер не треба бігти в магазин

06.09.2025 09:33
Зображення новини: Дешеві цукерки легко зробити вдома: тепер не треба бігти в магазин
Смачні, насичені шоколадні цукерки можна приготувати за лічені хвилини, використовуючи лише кілька простих інгредієнтів, які точно знайдуться у вашій кухні. Як приготувати вдома смачні солодощі, розповідає РБК-Україна з посиланням на Рецепти від Діалі на Facebook. Інгредієнти, що вже є у вашій шафі Щоб приготувати близько 20-25 цукерок, вам знадобиться:
  • 170 мл води
  • 130 г манної крупи
  • 40 г какао-порошку
  • 50 г цукру
  • 50 г вершкового масла
  • Для обвалювання: цукрова пудра та темний какао-порошок (за бажанням)
Простий процес приготування Візьміть невелику каструлю або ківш. Влийте туди воду, додайте манну крупу, цукор та какао. Добре перемішайте, щоб не було грудочок. Поставте каструлю на плиту. Варіть суміш на невеликому вогні, постійно помішуючи. Коли маса почне густішати, додайте шматочок вершкового масла. Продовжуйте варити, інтенсивно помішуючи, поки суміш не стане дуже густою та еластичною, немов м’яке тісто. Вона повинна легко відставати від стінок каструлі. Зніміть каструлю з вогню і дайте масі повністю охолонути. Важливо не поспішати, адже гаряче «тісто» буде липким і з ним буде важко працювати. Коли маса охолоне, вона стане щільною і приємною на дотик. Візьміть невеликі шматочки і скачайте з них кульки. Розмір можна обрати будь-який, але найкраще виглядають цукерки розміром із грецький горіх. Обваляйте кожну кульку в суміші цукрової пудри та какао-порошку. За бажанням, можна використовувати лише какао, кокосову стружку або подрібнені горіхи. Викладіть готові цукерки на тарілку і відправте в холодильник мінімум на 30-60 хвилин, щоб вони повністю застигли і стали щільними. Вас може зацікавити
  • Рецепт десерту з чорницею, який схожий на гігантський еклер
  • Смачні полуничні роли, які кожен має приготувати влітку