Їжте ці овочі разом і отримайте максимум вітамінів: топ-5 найкращих поєднань

27.07.2025 15:48
Зображення новини: Їжте ці овочі разом і отримайте максимум вітамінів: топ-5 найкращих поєднань
Правильне поєднання овочів у раціоні може суттєво підвищити ефективність засвоєння вітамінів і мінералів. Варто знати, які саме овочі варто вживати разом, аби організм отримував максимальну користь з кожного прийому їжі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку дієтолога Соломії Наум. Користь овочів для здоров'я За словами експерта, найпростіші овочі - справжнє джерело вітамінів, мінералів та біологічно активних речовин, які підтримують здоров’я, зміцнюють імунітет і допомагають організму працювати на повну. Часто люди думають, що для "здорового харчування" потрібно купувати щось рідкісне, дороге чи заморське. Але насправді звичайні овочі - морква, цибуля, капуста, буряк, картопля чи огірок - уже містить усе необхідне для базового щоденного раціону. Морква багата на бета-каротин, який перетворюється у вітамін А - незамінний для зору, імунної системи та здоров’я шкіри. Тоді як капуста - джерело вітаміну С, який підтримує імунітет, бере участь у синтезі колагену й допомагає засвоювати залізо. Буряк містить фолієву кислоту, яка важлива для роботи мозку та кровотворення. Цибуля й часник мають протизапальні властивості, а броколі - один із найкращих природних детокс-продуктів. "Повноцінний і збалансований раціон не вимагає складних інгредієнтів. Його основа - це доступні сезонні овочі, які легко поєднувати, варіювати та готувати по-різному", - додала експерт. Тому, замість того, щоб шукати суперфуди, варто просто відкрити холодильник і скласти "корисну тарілку" з того, що є під рукою. Які овочі корисно поєднувати Картопля та броколі Дієтолог зазначила, що картопля насичує організм вітаміном С та калієм. А броколі - чудове джерело фолієвої кислоти та клітковини. Комбінація підтримує імунітет, судини й травлення. Морква та авокадо Морква - джерело бета-каротину (провітамін А), а авокадо - корисних жирів, які допомагають йому засвоїтись.  Цей дует корисний для зору, шкіри, гормонів. Цибуля та помідор Помідори багаті на лікопін - антиоксидант. Тоді як цибуля містить кверцетин, який підсилює дію лікопіну. Разом вони зменшують запалення та захищають клітини. Капуста та огірок Огірок сприяє зволоженню організму, а кремній корисний для шкіри та суглобів. Капуста містить вітамін К, С та сірку. Якщо їсти ці овочі разом, то це  чудова підтримка для шкіри та детоксу.   Вас може зацікавити
  • Названо овочі, які корисні для серця та мозку
  • Чотири типи продуктів, які викликають неприємний запах тіла
  • Дві категорії людей, кому категорично не можна їсти чорницю