Що корисніше для здоров’я - диня чи кавун: відповідь дієтологів здивує
19.07.2025 12:13

У літню спеку диня та кавун - справжні фаворити на ринку. Обидва фрукти соковиті, солодкі, багаті на воду і чудово втамовують спрагу. Але багатьох цікавить: що з них корисніше для здоров’я - диня чи кавун?
На це питання читайте відповідь в матеріалі РБК-Україна.
Що нам відомо про користь кавуна?
Кавун на 90–92% складається з води, тому ідеально підходить для підтримки водного балансу. У ньому мало калорій — всього близько 30 на 100 г, що робить його хорошим вибором для тих, хто стежить за вагою.
Крім того, кавун містить лікопін - потужний антиоксидант, що сприяє здоров’ю серця і знижує ризик деяких видів раку. У ньому також є цитрулін, амінокислота, що покращує кровообіг і може знижувати тиск.
- Корисно при: гіпертонії, серцево-судинних захворюваннях, ожирінні.
- Обережно при: діабеті, проблемах із нирками (через можливе перевантаження рідиною).
- Корисно при: слабкому імунітеті, проблемах зі шкірою, запорах.
- Обережно при: виразці, гастриті, цукровому діабеті.
- Три головні ознаки на кавуні, що його категорично не треба купувати
- Шокуючі ознаки, що вказують на небезпеку для здоров'я від кавунів
- Кавун щодня влітку - користь чи шкода для здоров’я?