Будете вражені результатом: як у спеку надовго зберегти хліб свіжим і м’яким

Зберігання у паперовому пакеті - найпростіший спосіб тримати хліб свіжим довше (фото: Pixabay)
Чому не варто зберігати хліб у холодильнику
Хоч багато хто вважає, що холодильник допомагає зберегти хліб довше, це хибна думка. У холоді хліб швидше втрачає вологу і твердіє. Крім того, він легко вбирає запахи інших продуктів, що псує його смак.
Так, бутерброд із шоколадною пастою може несподівано набути присмаку солоних огірків. Найкраще холодильник для хліба взагалі не використовувати.
Найкращий спосіб збереження
Якщо ви купили багато хліба одразу, найкраще нарізати його і заморозити. Для цього загорніть шматочки спочатку в харчову плівку, а потім у фольгу, щоб захистити від морозу.
У морозилці хліб може зберігатися до 6 місяців і при цьому не втрачати свіжості. Коли захочеться свіжого хліба, просто дістаньте нарізку і прогрійте в духовці 2-5 хвилин. Так він знову стане м’яким, ароматним і смачним.
Ці прості правила допоможуть вам довше насолоджуватися свіжим і смачним хлібом, уникнути зайвих витрат і сміття. Бережіть хліб - адже він справді "голова" на вашому столі!
Вас може зацікавити
- Як зберігати огірки, щоб вони залишалися свіжими та хрустими вдвічі довше
- Як зберігати яйця "по-американськи" та у чому секрет цього методу
- У яких 9 місцях влітку не можна зберігати рис і гречку