Щоб кукурудза вийшла смачною, потрібно вибирати молоді качани.
Ознаки, за якими потрібно вибирати кукурудзу:
- Листя, в яке загорнуті качани, має бути зеленим, це свідчить, що кукурудза свіжа.
- Зерна кукурудзи повинні бути молочно-жовтого кольору та м'які на дотик.
- Щоб качани варилися рівномірно, відбирайте їх однакові за розміром.
Скільки варити кукурудзу
- Молоді качани доводять до кипіння і варять близько 15 хвилин у киплячій воді. Після цього вогонь можна вимкнути та залишити продукт у тій же воді ще на пів години.
- У старої, перезрілої кукурудзи зернятка темні. Час варіння таких качанів – від 40 хвилин до 2 годин.
- Найшвидше готується кукурудза солодкого сорту бондюель – вистачить 10 хвилин у киплячій воді.
Як зварити кукурудзу, щоб вона була м'якою, що додати
Щоб кукурудза вийшла солодкою й ніжною, господині радять додати у воду, в якій вариться кукурудза:
- Трохи молока – вуглеводи, які є в молоці, під час нагрівання розщеплюються, і це робить кукурудзу солодшою.
- Шматок вершкового масла.
Солити воду під час варіння рекомендується в кінці, за 5 хвилин до готовності.
Готову кукурудзу можна посипати сіллю, тертим сиром, змастити вершковим маслом або олією.
Читайте також:
- Рецепт смачних квашених помідорів, ще й розсолу від похмілля на додаток
- Як заточити тертку: буде, наче нова