Чай з лаврового листа: чим корисний, рецепти приготування

Гіркуватий, зі специфічним присмаком лавровий лист є популярною приправою в українській кухні і не лише. Ми звикли, що він, як сіль, не може ніколи закінчуватися.

Чим корисний лавровий лист, протипоказання

Склад корисних елементів, що містяться в лавровому листі, вражає – тут дубильні речовини, ефірні олії, фітонциди, різні натуральні кислоти, вітаміни В 6, А, В 2, С, фолієва кислота, марганець, залізо, кальцій, магній, цинк.

  • Лавровий лист покращує травлення, стимулює апетит, зменшує подразнення кишківника.
  • Відомі властивості лаврового листа знижувати рівень цукру в крові. Через це існують рекомендації обмежити його вживання людям, які приймають препарати для зниження цукру.
  • Завдяки сечогінним властивостям підтримує здоров’я нирок, запобігає утворенню каменів у нирках. 
  • Зменшує рівень холестерину, зміцнює капіляри.
  • Чинить антиоксидантну дію.
  • Ефірні олії, які містяться в лавровому листі, полегшують перебіг респіраторних захворювань і загалом позитивно впливають на легені.

З обережністю варто вживати лавровий лист людям, які мають алергію, тим, хто приймає ліки для зниження цукру в крові, заспокійливе, оскільки у значній кількості він також може викликати сонливість і сповільнити дихання.

Чай з лаврового листа

Розповідаємо, як приготувати ефективний і корисний для здоров’я чай з лаврового листа.

Оскільки лавровий лист має багато лікувальних властивостей, лікарі застерігають, що пити його можна не більше чотирьох склянок на день.

Чай з лавровим листом і медом

Інгредієнти:

  • На літр води беремо одну паличку кориці, п’ять лаврових листків та одну столову ложку меду.

Приготування:

  • Коли вода закипить, додаємо корицю та лаврові листки і тримаємо 5 хвилин на невеликому вогні.
  • Знімаємо місткість з вогню, даємо настоятися ще 5 хвилин, проціджуємо.
  • Як варіант, розм’якшуємо кілька листків лаврового листа, змішуємо з заваркою чаю та готуємо напій звичним способом.

Заспокійливий чай з лаврового листа

Інгредієнти:

  • Дві склянки води, три лаврові листки, цукор і молоко за смаком.

Приготування:

  • Лаврові листки залийте водою, поставте на сильний вогонь, накрийте кришкою. Щойно вода закипить, зменште вогонь до середнього та продовжуйте кип’ятити протягом 3 хвилин.
  • Зніміть каструлю з вогню і дайте чаю настоятися протягом 5 хвилин, процідіть.
  • Додайте молоко і цукор на свій смак.

Як приготувати чай з лавровим листом для послаблення симптомів діабету

Інгредієнти:

Один літр води та одна столова ложка лаврового листа, це приблизно 15 г.

Приготування:

  • В окріп додайте лавровий лист і варіть чай на слабкому вогні три хвилини.
  • Потім зніміть з вогню і дайте рідині настоятися 10 хвилин. Процідіть чай.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *