Сім рецептів салатів з пекінської капусти на всі смаки та випадки життя

Ніжний салат з “пекінки” вважається одним із кращих варіантів легких салатів як для щоденного споживання, так і на свято.

Пропонуємо вам різні варіанти салатів на будь-який смак.

Легкий салат із пекінської капусти

Ці салати з пекінської капусти легкі як для споживання, так і в приготуванні. Для них потрібно обмаль продуктів і часу.

Салат з пекінської капусти та кукурудзи

Для приготування вам знадобляться:

  • капуста пекінська – 250 г,
  • кукурудза консервована – 100 г,
  • огірок свіжий – 1 шт.,
  • яйце – 1 шт.,
  • сметана – 50 г,
  • петрушка свіжа – кілька гілочок,
  • сіль, перець – за смаком.

Приготування:

  • Яйце відварити круто, почистити, нарізати соломкою.
  • Пекінську капусту вимити, нашаткувати тонкими смужками.
  • Огірок вимити, нарізати соломкою.
  • Петрушку подрібнити.
  • Змішати всі інгредієнти, додати кукурудзу. Посолити, поперчити за смаком і заправити салат сметаною.

Салат з пекінської капусти, крабових паличок і французької гірчиці

Інгредієнти:

  • капуста пекінська – 400 г,
  • палички крабові – 300 г,
  • перець болгарський – 1 шт.,
  • цибуля – 1 шт.,
  • йогурт 8-10% або сметана нежирна 10-15%,
  • гірчиця французька – 2 ст. л.,
  • сіль, перець – за смаком.

Приготування:

  • Пекінську капусту нарізаємо поздовжніми шматочками близько 1,5-2 см завдовжки. Висипаємо все до глибокої ємності, в якій усе будемо перемішувати.
  • Цибулю нарізаємо тонкими гарними півкільцями.
  • Перець нарізаємо великою соломкою.
  • Додаємо перець і цибулю до пекінської капусти.
  • Нарізаємо крабові палички, щоб вийшли довгі шматочки.
  • Акуратно перемішуємо салат, щоб капуста не втратила свою пухнастість і хрумкість.
  • Готуємо заправку – змішуємо йогурт або сметану з французькою гірчицею. Солимо та додаємо чорний мелений перець. Заправляємо салат.

Святковий салат з пекінської капусти

Салат з пекінської капусти, креветок та ананаса

Інгредієнти:

  • капуста пекінська – пів качана,
  • креветки коктейльні – 300 г,
  • палички крабові – 200 г,
  • ананаси консервовані – 400 г;
  • майонез домашній – 3 ст. л.,
  • сіль – за смаком.

Приготування:

  • Нарізаємо капусту.
  • Подрібнюємо консервовані ананаси та крабові палички, додаємо до капусти.
  • Змішуємо салат з коктейльними креветками.
  • Заправляємо все сіллю і домашнім майонезом.

Як зробити салат з пекінської капусти з сухариками

Простий рецепт салату з пекінської капусти з сухариками

Інгредієнти:

  • капуста пекінська – 500 г,
  • філе курки звареної або копченої – 150 г,
  • кукурудза консервована – 150 г,
  • огірок свіжий – 1 шт.,
  • сухарики – 150-200 г,
  • сік лимона – 2 ст. л.,
  • олія оливкова – 3-4 ст. л.,
  • сіль, перець – за смаком.

Сухарики для салату можна купити, а можна зробити самому в духовці.

Для цього нарізати хліб невеликими кубиками, викласти на деко та прожарити в духовці 10 хвилин за температури 160 градусів. Кілька ложок оливкової або соняшникової олії змішати з сіллю. Викладаємо сухарики до миски з олією і добре перемішуємо. Можна додати французькі або італійські трави. Після цього висипаємо їх на деко і кладемо знову до духовки за 160 градусів ще на 10 хвилин, періодично помішуючи.

Приготування салату:

  • Філе курки нарізати кубиками.
  • Свіжий огірок помити та порізати кубиками.
  • Пекінську капусту тонко нашаткувати. Все скласти до салатника.
  • З консервованої кукурудзи злити сік і додати її до салату. Посолити, поперчити за смаком.
  • Заправити оливковою олією та акуратно перемішати.
  • Перед подаванням на стіл посипати його зеленню і додати сухарики.

Салат “Цезар” з пекінською капустою

Інгредієнти:

  • капуста пекінська капуста – 300 г,
  • філе куряче – 200 г,
  • сир твердий – 100 г,
  • сухарики – 80 г,
  • майонез – 2 ст. л.,
  • часник – 1 зубок,
  • зелень свіжа,
  • лимон – половина.

Приготування:

  • Відварене філе розрізаємо вздовж на шматочки.
  • Тонко нарізаємо капусту.
  • Сир дрібно натираємо. Все перемішуємо.
  • Готуємо заправку. Змішуємо вичавлений часник, майонез, сік лимона, а також рубану зелень.
  • Заправляємо салат соусом, додаємо сухарики.

Салат з пекінської капусти без майонезу

 Цей салат сподобається тим, хто правильно харчується, адже в ньому багато вітамінів і поживних речовин.

Інгредієнти:

  • капуста пекінська – качан середнього розміру,
  • паприка червона – 1 шт.,
  • морква – 1 шт.,
  • цибуля середнього розміру – 1 шт.,
  • олія оливкова олія – 3 ст. л.,
  • рисовий або яблучний оцет – 2 ст. л.,
  • цукор – 1 ст. л.,
  • зелень свіжа,
  • сіль – за смаком.

Приготування:

  • Нарізаємо пекінську капусту.
  • Ріжемо червону паприку на тонкі смужки. Змішуємо все в одній мисці.
  • Моркву нарізаємо соломкою, додаємо до салату.
  • Нарізаємо півкільцями цибулю. Якщо вона надто гірка, можна на одну хвилину залити її окропом.
  • Готуємо соус для салату. В мисці змішуємо оливкову олію, оцет, цукор, сіль і перець. Ретельно все перемішуємо до утворення однорідної маси – цукор має повністю розчинитися. За бажанням, цукор можна замінити медом.
  • Заправляємо салат соусом.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *