Щоб кава виходила запашною і насиченою, її треба правильно зберігати. Тоді порошок чи зерна не втрачатимуть свого природного смаку й аромату. Та якщо так сталося, що кава вивітрилася або втратила свій смак, є маленька хитрість, яка врятує ситуацію. Розповідаємо, який метод використовують у найдорожчих кав’ярнях, щоб зберегти насичений смак та аромат кави.
Як правильно зберігати каву, щоб вона не втрачала свого аромату та смаку
- Треба щільно закривати ємність, де зберігаються зерна чи мелена кава. Експерти радять зберігати каву у скляних або металевих банках, які добре закриваються і не пропускають повітря всередину.
- Ємність із кавою треба зберігати в темному місці, де сухо і немає сонячного світла.
- Тримайте банку з кавою якнайдалі від продуктів, які мають яскраво виражені смаки.
- Щоб увиразнити смак кави, треба додати в ємність із зернами чи меленою кавою кілька шматочків темного шоколаду з вмістом какао не менше 70%. Така маніпуляція вже через два дні поверне каві насичений аромат і надасть напоєві вишуканого смаку.
Читайте також:
Додайте до кави цей секретний інгредієнт – і смак напою стане вишуканим, як у кав’ярні
Не розморожуйте м'ясо так, бо це небезпечно: експерти з харчування навчили, як робити правильно
Не викидайте цей скарб: надзвичайно корисні та лікувальні властивості мандаринової шкірки