Приємно кисленький зелений борщ — один із символів весни. Цю страву традиційно подають з відвареними яйцями і густою сметаною.
ТСН.ua підготував рецепт класичного українського борщу від шеф-кухара Євгена Клопотенка.
Інгредієнти:
-
300 г свинини (задня частина)
-
300 г листя щавлю
-
4 картоплі
-
20 г зелені кропу
-
1 морква
-
1 ріпчаста цибуля
-
3 горошини чорного перцю
-
2–3 лаврові листки
-
3 л води
-
сіль і перець за смаком
-
сметана для подавання
-
3 варені яйця для подавання
Приготування
-
Почистьте від плівки свинину та поріжте її середнім кубиком, а потім покладіть до каструлі з кип’яченою водою. Додайте 2–3 лаврові листки та кілька горошин чорного перцю. Варіть 30 хвилин, періодично знімаючи пінку.
-
Моркву й цибулю поріжте дрібним кубиком і перекладіть до каструлі з м’ясом. Варіть 10 хвилин.
-
Картоплю також поріжте середнім кубиком. Покладіть до каструлі та варіть до готовності.
-
Помийте всю зелень. Викладіть її на паперовий рушник, щоб увібралася зайва волога, і поріжте. За 2–3 хвилини до закінчення приготування страви додайте порізану зелень.
-
Готовий зелений борщ залиште настоятися щонайменше на 30 хвилин, щоб усі аромати та смаки розійшлися. Потім розливайте по тарілках і подавайте з розрізаним навпіл яйцем та сметаною за бажанням.
Нагадаємо, ми писали про те, як варити зелений борщ, щоб щавель не втрачав свій яскраво-зелений колір.