Зелений борщ зі щавлем: класичний український рецепт

Приємно кисленький зелений борщ — один із символів весни. Цю страву традиційно подають з відвареними яйцями і густою сметаною.

ТСН.ua підготував рецепт класичного українського борщу від шеф-кухара Євгена Клопотенка.

Інгредієнти:

  • 300 г свинини (задня частина)

  • 300 г листя щавлю

  • 4 картоплі

  • 20 г зелені кропу

  • 1 морква

  • 1 ріпчаста цибуля

  • 3 горошини чорного перцю

  • 2–3 лаврові листки

  • 3 л води

  • сіль і перець за смаком

  • сметана для подавання

  • 3 варені яйця для подавання

Приготування

  1. Почистьте від плівки свинину та поріжте її середнім кубиком, а потім покладіть до каструлі з кип’яченою водою. Додайте 2–3 лаврові листки та кілька горошин чорного перцю. Варіть 30 хвилин, періодично знімаючи пінку.

  2. Моркву й цибулю поріжте дрібним кубиком і перекладіть до каструлі з м’ясом. Варіть 10 хвилин.

  3. Картоплю також поріжте середнім кубиком. Покладіть до каструлі та варіть до готовності.

  4. Помийте всю зелень. Викладіть її на паперовий рушник, щоб увібралася зайва волога, і поріжте. За 2–3 хвилини до закінчення приготування страви додайте порізану зелень.

  5. Готовий зелений борщ залиште настоятися щонайменше на 30 хвилин, щоб усі аромати та смаки розійшлися. Потім розливайте по тарілках і подавайте з розрізаним навпіл яйцем та сметаною за бажанням.

Нагадаємо, ми писали про те, як варити зелений борщ, щоб щавель не втрачав свій яскраво-зелений колір.

More From Author

Трамп порівняв війну в Україні з “бійкою двох малих дітей”

Обстріл України після розмови Трампа з Путіним: скільки ракет, коли та на які міста можуть полетіти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *