Полуничний бум: неперевершена галета до кави або чаю

Сезон полуниці майже відкрито. Ця ягода смакує свіжою і гарно поєднується з різними десертами. Ідеальною виходить полунична галета — круглий, плоский хрусткий пиріг з відкритим верхом.

Рецептом полуничної галети на сирному тісті поділилася кулінарка Валерія Матрохіна.

Інгредієнти для тіста

  • вершкове масло 82,5% (холодне) — 90 г

  • борошно — 180 г

  • кисломолочний сир — 100 г

  • цукор — 40 г

  • дрібка солі

  • жовток — для змащування

    Інгредієнти для начинки

  • свіжа полуниця — 350 г

  • цукор — 40 г

  • кукурудзяний крохмаль — 1 ст. л

  • вершковий сир — 150 г

  • 2 ст. л цукрової пудри

Приготування

  1. Холодне вершкове масло нарізаємо кубиками. З’єднуємо його з борошном і кисломолочним сиром. Перетираємо цю масу руками або у блендері до стану дрібної крихти.

  2. Додаємо до тіста цукор та сіль. Якщо сир не був вологим і тісто не збирається докупи, то додаємо трішки крижаної води. Швидко замішуємо тісто. Воно має вийти пластичним, але не липким.

  3. Готове тісто загортаємо у харчову плівку та відправляємо до холодильника на 30 хвилин.

  4. Охолоджене тісто розкачуємо у великий круг (не тоненько) на аркуші пергаменту. Розкачаний пласт викладаємо на деко.

  5. У центр тіста викладаємо вершковий сир змішаний з пудрою. Нарізану полуницю поєднуємо з цукром та крохмалем. Викладаємо її зверху.

  6. Важливо залишити по краях близько 4–5 см тіста. Краї загортаємо до центру, частково покриваючи начинку.

  7. Змащуємо жовтком і щедро посипаємо цукром.

  8. Галету ставимо до духовки, яка попередньо розігріта до 180°C. Випікаємо до золотистої скоринки — приблизно 35–40 хвилин.

За словами кулінарки, начинка пустить сік і може трішки витекти з галети. Втім, засмучуватися не варто — смак залишиться неперевершеним.

More From Author

Війна в Україні триватиме довше, ніж ми всі хочемо — Мерц

Вчені виявили витік золота та дорогоцінних металів з ядра Землі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *