
Основний секрет цього тіста в пряженому молоці. Воно робить паску ароматною, ніжною, вологою і в міру солодкою.
Процес приготування:
-
У тепле молоко додайте дріжджі, ретельно перемішайте і залиште в теплому місці до активації дріжджів.
-
В окремій мисці збийте яйця з жовтками та цукром до однорідної маси. Додайте м’яке вершкове масло, добре перемішайте.
-
До яєчно-масляної суміші влийте активовані дріжджі з молоком, накрийте харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 6-8 годин або на ніч.
-
Вранці до отриманої суміші додайте ванільний цукор, ром або коньяк, цедру апельсину, добре перемішайте.
-
Всипте сіль, поступово додавайте просіяне борошно, замішуючи м’яке, еластичне тісто, яке не липне до рук.
-
Вимиті та обсушені цукати або сушене манго додайте до тіста, добре перемішайте.
-
Розподіліть тісто по формах, заповнюючи їх на половину. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1-1,5 години для піднімання.
-
Розігрійте духовку до 180°C. Випікайте паски протягом 30-35 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою: якщо вона виходить сухою, паска готова.
-
Гарячі паски накрийте рушником і дайте їм повністю охолонути. Після охолодження прикрасьте за бажанням.
Смачного!