Найніжніша вершкова паска, що тане у роті: рецепт, який ви захочете повторювати кожного року

Ця паска виходить дуже ніжною, ароматною, волокнистою, а головне — довго не черствіє.

Процес приготування:

  1. Спочатку приготуємо опару. Для цього беремо 100 мл теплого молока і додаємо кілька ложок цукру. Потім додаємо дріжджі та кілька ложок борошна, що вже були відміряні для рецепту. Все добре перемішуємо, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 20 хвилин. Тим часом готуємо основу: розігріваємо вершки та масло, доводимо до кипіння, додаємо 120 г борошна і перемішуємо до утворення однорідної маси. Охолоджуємо.

  2. Після цього з’єднуємо основу з опарою. Додаємо яйця, жовтки, цукор, просіяне борошно, ванільний цукор та цедру. Не забуваємо про сметану і олію. Усе ретельно перемішуємо і викладаємо тісто у форми на чверть їхнього об’єму.

  3. Розігріваємо духовку до 160 градусів і ставимо паски на випікання. Печемо близько 1 години 20 хвилин.

  4. Коли паски будуть сухі всередині, виймаємо їх, даємо охолонути і починаємо декорувати. Для оздоблення можна зробити бокову глазур, прикрасити вершковим кремом або використовувати покриття з молочного шоколаду.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *