
Ця паска виходить дуже ніжною, ароматною, волокнистою, а головне — довго не черствіє.
Процес приготування:
-
Спочатку приготуємо опару. Для цього беремо 100 мл теплого молока і додаємо кілька ложок цукру. Потім додаємо дріжджі та кілька ложок борошна, що вже були відміряні для рецепту. Все добре перемішуємо, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 20 хвилин. Тим часом готуємо основу: розігріваємо вершки та масло, доводимо до кипіння, додаємо 120 г борошна і перемішуємо до утворення однорідної маси. Охолоджуємо.
-
Після цього з’єднуємо основу з опарою. Додаємо яйця, жовтки, цукор, просіяне борошно, ванільний цукор та цедру. Не забуваємо про сметану і олію. Усе ретельно перемішуємо і викладаємо тісто у форми на чверть їхнього об’єму.
-
Розігріваємо духовку до 160 градусів і ставимо паски на випікання. Печемо близько 1 години 20 хвилин.
-
Коли паски будуть сухі всередині, виймаємо їх, даємо охолонути і починаємо декорувати. Для оздоблення можна зробити бокову глазур, прикрасити вершковим кремом або використовувати покриття з молочного шоколаду.
Смачного!