Дубайський шоколад: чому смаколик став справжньою сенсацією у світі 

Що таке дубайський шоколад

Дубайський шоколад — це товста (іноді трохи рідка) плитка шоколаду, розміру невеликої цеглинки. Залежно від типу шоколаду, він може бути заповнений яскраво-зеленим хрустким катаїфі, фісташковою пастою чи пастою з тахіні. В принципі, це катаїфі та шоколад у плитці, іноді з фісташковою начинкою.

Як і в плитці Mars, фісташкова начинка обгорнута молочним шоколадом, з блискучим золотим або зеленим пилом, що робить плитку не тільки красивою, але й дорогою на вигляд. Кажуть, що натхнення для цієї плитки прийшло від знакових регіональних десертів, таких як баклава чи кнафе.

Хто створив дубайський шоколад

Може здатися, що дубайський шоколад з’явився нізвідки, але це, звичайно, не так. Його винайшла і почала першою виготовляти мама з Дубаю на ім’я Сара Хамуда, починаюча підприємниця в галузі десертів, яка створила свій бізнес, FIX Dessert Chocolatier, як скромне додаткове заняття під час декретної відпустки під час пандемії COVID.

Саме в цей час Хамуда придумала смачний шоколадний десерт. Це був той десерт, який згодом став, можливо, одним з найбільш вірусних шоколадів у світі.

Чому всі одержимі дубайським шоколадом

Ажіотаж навколо шоколаду з Дубаю почав набирати обертів, коли відома TikTok-кухарка Марія Вехера опублікувала відео, яке набрало більше 100 мільйонів переглядів. Навіть сама засновниця десерту, Сара Хамуда, під час інтерв'ю для news.com.au заявила, що “саме те вірусне ASMR-відео в TikTok від Марії Вехери змінило все”. Цікаво, що відео було опубліковане 19 грудня 2023 року, але ажіотаж все ще триває.

Що таке катаїфі

Що таке катаїфі і як вона смакує? Це популярний десерт Близького Сходу, який має помірно солодкий смак з хрусткою текстурою, багатими нотами від начинки з моцарели або рікотти та поливкою з цукрового сиропу. Катаїфі виготовляється з особливого інгредієнта — тісто, зроблене з філо-листів, нарізаних на тонкі нитки, що надає йому хрусткої текстури після випікання.

Як зробити дубайський шоколад вдома своїми руками

Інгредієнти:

  • темний чи молочний шоколад — 230 г;
  • тісто катаїфі — 150 г;
  • вершкове масло — 45 г;
  • фісташкова паста — 100 г.

Тісто катаїфі ви можете також приготувати самостійно. Для цього візьміть 50 г борошна, 40 г крохмалю, 110 мл води, 1/3 ч. ложки солі та 1/3 ч. ложки олії. Борошно просійте, додайте всі інші інгредієнти, перемішайте до однорідності і залишіть на 20 хвилин. Тоді перелийте в кондитерський мішок і смажте на розігрітій сковороді, утворюючи тонкі нитки з тіста.

Щоб приготувати сам шоколад:

  1. Розтопіть на водяній бані чи у мікрохвильовій печі плитки шоколаду, викладіть половину у форму і поставте в холодильник для застигання.
  2. Розріжте тісто на більш дрібні частинки, додатково обсмажте на вершковому маслі до хрумкості. До обсмаженого тіста додайте фісташкову пасту, викладіть утворену масу на половину шоколада з холодильника. Зверху викладіть другу половину шоколаду і знову поставте в холодильник застигати. Залишіть на 1 годину.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *