Як приготувати омлет у мікрохвильовці: смачні, швидкі рецепти

Зазвичай омлет готують на сковорідці. Але якщо під рукою є мікрохвильовка, чому б не скористатися нею. За нашими рецептами омлет вдасться навіть новачкам на кухні.

Як приготувати омлет у мікрохвильовці швидким способом

Інгредієнти:

  • яйце – 3 шт.
  • молоко – 50 мл
  • сіль – за смаком

Яйця посолити і збити з молоком виделкою. У підготовлену масу можна також додати шматочки шинки, ковбаси, сиру, спеції, зелень. Це все зробить страву тільки кращою.

Перелити до чашки без позолоти або металевих елементів, щоб підходила для мікрохвильовки, поставити до СВЧ-печі на 1-2 хвилини за середньої потужності.

Пишний омлет у мікрохвильовці з молоком

Є невеликі нюанси в приготуванні пишного омлету в мікрохвильовці, важлива пропорція яєць і молока. На одне яйце береться не більше 50 мл молока, інакше омлет осяде. Першими збиваються яйця, а потім змішуються з молоком.

Інгредієнти:

  • яйце – 2 шт.
  • молоко коров’яче – 100 мл
  • сіль – за смаком
  • масло вершкове – для змащування

Приготування:

  • Спеціальну форму для СВЧ-печі змастити вершковим маслом.
  • В окремому посуді перемішати курячі яйця з сіллю до однорідної маси.
  • Долити молоко, перемішати віночком.
  • Цю масу перелити до форми, закрити її кришкою і запекти в мікрохвильовій печі за максимальної потужності протягом 2 хв, потім зменшити потужність до 600 і готувати ще 2-4 хв.

Омлет у мікрохвильовці для дитини

Інгредієнти:

  • яйця перепелині або курячі – 4 або 1 шт.
  • молоко – 50 г
  • сир – 100 г
  • масло вершкове – 1/2 ч. л.
  • сіль – за смаком

Приготування:

Перепелині яйця або одне куряче яйце перемішуємо з молоком, додавши за бажанням трохи солі. Додаємо натертий сир, розмішуємо за допомогою віночка або вилки до однорідного стану. Виливаємо отриману суміш до змащеної маслом скляної тарілки або форми, придатної для приготування в мікрохвильовій печі, та готуємо три хвилини.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *