Ідеальний рецепт на Новий рік 2025: як засолити будь-яку рибу за 15 хвилин

Вже давно багато українців засолюють рибу в домашніх умовах самостійно. Ви можете використовувати будь-який вид риби за своїм бажанням. За цим рецептом вона виходить надзвичайно смачною.

Процес приготування:

  1. Спочатку ретельно підготуйте рибу: вимийте її та почистьте від луски. Дістаньте великі кісточки. За допомогою сухого паперового рушника промокніть зайву вологу.
  2. Наріжте рибу на шматочки (менші солитимуться всього 15 хвилин, для більших знадобиться 4-5 годин). Натріть сіллю і цукром, намагаючись не пошкодити структуру.
  3. Перекладіть рибу до чистого контейнера, закрийте герметично кришкою, приберіть до холодильника. Зверніть увагу, що риба виділятиме сік – його потрібно час від часу зливати.

Цей вид засолювання називається сухим. Засолена в домашніх умовах риба може зберігатися в холодильнику до 3 днів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *