Пропонуємо рецепт маринованої капусти швидкого приготування, їсти її можна вже наступного дня.
Інгредієнти:
капуста – 1 кг
морква – 1 шт.
перець болгарський – 2 шт.
часник – 5 зубків
Для маринаду:
вода – 500 мл
сіль – 1 ст. л.
цукор – 2 ст. л.
оцет яблучний – 50 мл
олія – 50 мл
Приготування:
- Капусту шинкуємо, моркву натираємо на тертці, перець ріжемо соломкою, часник – пластинками, складаємо до миски.
- Воду доводимо до кипіння, додаємо сіль, цукор, оцет, олію.
- Киплячим маринадом заливаємо овочі, добре все перемішуємо, ставимо під гніт на декілька годин.
- Розкладаємо капусту до банок і прибираємо в холод. Через добу можна їсти. Чим довше капуста стоїть, тим вона смачніша.
Читайте також: