5 головних продуктів довгожителів: лікарка-дієтолог назвала дієту, що покращує здоров’я кожного дня

На тривалість життя впливає багато факторів, таких як вік, генетика та зовнішні фактори. Але багато досліджень підтверджують тісний зв’язок між дієтою та довголіттям.

Лікарка-дієтолог Келлі Кеннеді перерахувала доступні продукти, які покращують наше здоров’я кожного дня.

Ось 5 продуктів, які можна додати до щоденного раціону, щоб покращити загальний стан здоров’я і збільшити тривалість життя.

Хрестоцвіті овочі

Капуста, брокколі та цвітна капуста, містять сульфорафан-хімічну речовину рослини, яка може знизити ризик серцевих захворювань, захищаючи кровоносні судини від запалення.

“Ці овочі також допомагають виводити з організму токсини та інші потенційно шкідливі речовини. Крім того, багато досліджень показують, що овочі сімейства хрестоцвітних здатні пригнічувати ріст ракових клітин”, – говорить Кеннеді.

Листові зелені овочі

Шпинат, капуста і рукола, – одні з найздоровіших продуктів на планеті. Ці продукти зазвичай містять менше 100 калорій на фунт, що робить їх ідеальними продуктами для схуднення і управління вагою. Антиоксиданти в листовій зелені допомагають захистити ваші клітини від запалення, яке пов’язують з серцевими захворюваннями-основною причиною смерті дорослих американців.

Горіхи

Волоські горіхи, мигдаль і фундук – відмінні джерела корисних жирів, білка, клітковини і антиоксидантів.

“Вони є продуктами з низьким глікемічним індексом, а це означає, що вони викликають більш повільне і менше підвищення рівня цукру в крові. Ця характеристика робить їх важливим компонентом дієти проти діабету. Ненасичені жири в горіхах також можуть контролювати рівень холестерину”, – стверджує лікарка.

Насіння

Чіа, гарбузове і лляне насіння, багаті клітковиною, білком і необхідними мінералами. Вони також містять велику кількість Омега-3 жирних кислот, які допомагають знизити запалення; і лігнани, що володіють протираковими властивостями.

Гриби

Це один з небагатьох рослинних джерел вітаміну D. Це важливе поживна речовина допомагає підтримувати здоров’я кісток. Це також зберігає ваш розум гострим, особливо з віком. І незалежно від того, чи їсте ви їх в сирому або приготованому вигляді, Ви отримуєте здорову дозу антивікових властивостей з грибами.

Нагадаємо, раніше стало відомо про 8 продуктів, які їдять щодня японські довгожителі. Про секрети молодості розповіла сертифікована дієтологиня Мічіко Томіока.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *