Розповідаємо, як приготувати мариновані помідори, щоб можна було зберігати їх зимою в квартирі.
Інгредієнти:
- вода – один літр,
- сіль – 1 столова ложка,
- цукор – 3 столові ложки,
- оцет 9% – 30 мл,
- часник – до смаку,
- цибуля та солодкий перець – декілька шматочків,
- зелень – на смак,
- помідори – кількість залежить від розміру.
Один літр маринаду підійде на дві літрові банки помідорів.
Приготування маринованих помідорів:
- У чисті банки на дно кладемо часник, зелень, цибулю кільцями, шматочки солодкого перцю.
- Укладаємо щільні, міцні, не перестиглі помідори твердих сортів.
- Готуємо маринад із сіллю та цукром, заливаємо окропом помідори, кип'ятимо 4 хвилини.
- Вливаємо оцет.
- Закручуємо кришками, банки перевертаємо та накриваємо.
Читайте також: