5 напоїв світу, які варто спробувати і якими можна зігрітися на Різдво та Новий рік

В кожній країні чай і каву готують по-різному. Крім цих напоїв, є ще багато інших, які можуть не лише зігріти, а й  покращити настрій. Ділимося рецептами деяких із них.

Як приготувати гарячий шоколад, як у Франції

Інгредієнти: 

  • плитка шоколаду,
  • 300 мл молока,
  • 1 ст. л. коричневого цукру.

Приготування:

  • Натріть шоколад не терці або просто його поламайте.
  • Нагрійте молоко.
  • Додайте шоколад до молока, перемішайте до розчинення.
  • Проваріть 3-5 хв, додайте цукор.

Як приготувати глінтвейн, як у Німеччині

Інгредієнти:

  • пляшка сухого червоного вина,
  • апельсин та яблуко,
  • 3 волоські горіхи,
  • 2 палички кориці,
  • гвоздика,
  • 3 горошини духмяного перцю,
  • трохи мускатного горіха,
  • 0,5 ч. л. імбиру,
  • зірочка бадьяну.

Приготування:

  • Всі інгредієнти змішайте в каструлі, зокрема нарізані апельсин та яблуко. Горіхи подрібніть і також додайте.
  • Нагрійте суміш на маленькому вогні 10-15 хв, не доводьте до кипіння.
  • Одразу ж розливайте до келихів та зігрівайтеся.

Як приготувати грог, як у Британії

Інгредієнти:

  • 0,5 л води,
  • лимон,
  • 100 г рому або коньяку,
  • паличка кориці,
  • 2 зірочки гвоздики,
  • 1 ст. л. меду.

Приготування:

  • Закип’ятіть воду з корицею та гвоздикою, проваріть 5-7 хв та зніміть з вогню.
  • Додайте коньяк чи ром, сік половини лимона та мед, розмішайте.

Як приготувати гарячий сидр, як у США

Зауважимо, що яблучний сидр в Америці п'ють гарячим і з прянощами.

Інгредієнти:

  • 0,5 л яблучного соку,
  • апельсин,
  • 1 ст. л. цукру,
  • кориця в паличках, гвоздика, духмяний перець, аніс,
  • 200 мл коньяку за бажанням.

Приготування:

  • Сік нагрійте на невеликому вогні.
  • Додайте спеції: 3-4 палички кориці, три зірочки анісу, 5 горошин перцю, 7-8 шт. гвоздики та цедру апельсина.
  • Сік апельсина також додайте до суміші.
  • Доведіть суміш до кипіння й проваріть 10-15 хв. Дайте настоятися ще 10 хв.
  • Процідіть напій, за бажання додайте алкоголь.

Як приготувати чай, як у Марокко

Інгредієнти:

  • зелений чай, з розрахунку 4 с. л. на 1 л води,
  • пучок свіжої м’яти,
  • 1 ст. л. тростинного цукру,
  • кардамон, гвоздика, бадьян.

Приготування:

  • Закип’ятіть воду.
  • Додайте чай, проваріть кілька хвилин.
  • Додайте м’яту, спеції. За бажанням додайте паличку кориці, цедру апельсина чи кілька частинок лайма.

Як приготувати пунш, як в Індії

Інгредієнти:

  • 100 г темного рому,
  • 500 мл червоного вина,
  • 500 мл води,
  • 1 ст. л. чорного чаю,
  • 2 апельсини,
  • 4 зірочки гвоздики,
  • 5 шт. кардамону,
  • 2-3 палички кориці,
  • 100 г цукру або меду.

Приготування:

  • Закип’ятіть воду, додайте чай та цукор і проваріть.
  • Додайте вино, кардамон, корицю та нарізаний кільцями апельсин.
  • Додайте ром і доведіть до кипіння. Проваріть на невеликому вогні 10-15 хв.
  • Процідіть через сито та одразу подавайте. Прикрасьте кільцями апельсина чи яблука та паличками кориці.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *